Demosthenes Spiratos

Created with Sketch.

Chief Operating Officer (COO) | Business Development Manager | Business Mentor

Demosthenes Spiratos
  • Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
  • Κάτοχος ΜΒΑ (Master in Business Administration) με εξειδίκευση στη Διοίκηση Εφοδιασμού  (Logistics  Management)  από το Kingston University (UK).
  • Κάτοχος ΜSc  (Master in Science) στην Τεχνολογία Πληροφοριών (IT Information Technology) από το University of East London (UEL).

Επίσης, έχει εξειδικευμένη εκπαίδευση/επιμόρφωση και είναι πιστοποιημένος:

  • στο Purchasing & Supply Management από την International Federation of Purchasing & Supply Management και το Ελληνικό Ινστιτούτο Προμηθειών
  • στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Πελατών (Customer Relationship  Management – CRM) από το  Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
  • ως Μέντορας Έγκαιρης Προειδοποίησης Μ.Μ.Ε από τον ΔΙ.ΦΟ.Π.

Έχει πάνω από 20 χρόνια εργασιακή εμπειρία σε εταιρείες, Παροχής Υπηρεσιών, Διανομής και Αλυσίδες Λιανικής Πώλησης με τομείς ευθύνης όπως: Operations & Logistics Management, Service Strategy, New Business Development, Customer Service, After Sales Support, Service Level Agreements, Sales of Services, Team Leadership, Cost Savings, Reorganization.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1999 από την εταιρεία  Info Quest S.A. (κυρίαρχη εταιρεία Διανομής Προϊόντων και Λύσεων Πληροφορικής στην Ελλάδα). Στα 8 χρόνια αυτής της συνεργασίας ανέλαβε διάφορες θέσεις με τελευταία αυτή του Service Logistics Manager, ενώ την ίδια περίοδο παρείχε τις υπηρεσίες του και σε άλλες εταιρείες του ομίλου Quest όπως στην Decision (Ολοκληρωμένες Λύσεις & Εφαρμογές Πληροφορικής, με ένα από τα σημαντικότερα έργα της το ΟΑΣΗΣ: υλοποίηση κεντρικού συστήματος συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών).

Το 2004 βραβεύτηκε από την εταιρεία με την υποτροφία “Αρης Βλάχος” για την απόδοση & την εργατικότητα του.

Τον Φεβρουάριο του 2007 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εταιρεία Multirama – του Ομίλου Olympia Development, ιδρύσεως Πάνου Γερμανού – από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων προϊόντων πληροφορικής με 76 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Service Operations Manager.  

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Ιανουάριο 2019 κατείχε τη θέση του Service Operations Manager  στην εταιρεία Public – Retail World SΑ.,  τη μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα καταστημάτων για προϊόντα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας με 50 καταστήματα σε Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 2 On-line stores και με πολλές βραβεύσεις όπως: Κορυφαία επιχείρηση στο λιανεμπόριο για το 2016” κλπ.

Ως στέλεχος του Ομίλου Olympia Development, παράλληλα συνεργάστηκε και παρείχε τις υπηρεσίες του και σε άλλες εταιρείες ή συνεργάτες του Ομίλου, όπως:

  • Getitnow: το μεγαλύτερο αμιγώς ηλεκτρονικό κατάστημα τεχνολογίας στην Ελλάδα (2010 – 2014) με την μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών αγορών.
  • Westnet: από τις κορυφαίες εταιρείες Διανομής Προϊόντων και Λύσεων Πληροφορικής στην Ελλάδα και βραβευμένη το 2017 με τον τίτλο του Κορυφαίου Προμηθευτή Τεχνολογίας”.
  • Windαπό τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνίας – παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Κινητής, Σταθερής & Internet, με 4,5 και πλέον εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε με κορυφαίους Κατασκευαστές και Προμηθευτές προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας όπως: Apple, Lg, Samsung, Hewlett Packard, Lenovο, Dell, Microsoft, Sony κ.α, αλλά και με τα μεγαλύτερα Εξουσιοδοτημένα Επισκευαστικά Κέντρα της Ελλάδος όπως: Ts-Solutions, Omnitech, CPI, Smartec, iSystem, Cellcom κλπ.

Από τις αρχές του 2019 εργάζεται ως Chief Operating Officer και Business Development Manager στην εταιρεία Γ. Μανωλόπουλος Μον. ΕΠΕ η οποία δραστηριοποιείται πάνω από 35 χρόνια στον χώρο παροχής υπηρεσιών για Λευκές (Πλυντήρια, Ψυγεία, Κουζίνες κα) και Μαύρες Συσκευές (Τηλεοράσεις, Hi-Fi κα) ως Επίσημο Επισκευαστικό Κέντρο (Authorized Service Provider) μεγάλων κατασκευαστών όπως: LG, AEG, ELECTROLUX, ΖΑNUSSI, I-Robot κα, και έχει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες Retail αλυσίδες στην Ελλάδα όπως: Public,  Κωτσόβολος, Πλαίσιο κλπ

Στους πρώτους 18 μήνες εκτέλεσης των νέων καθηκόντων του εξασφάλισε μια σειρά από νέες συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες όπως: ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΕ (Morris, United, Daevoo, Ok), COMTRADE (Tesla), Metz, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ (Robin), ΧΡΗΣΤΟΣ & ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ ΟΕ (SanGiorgio), Expert, MediaMarkt κα.

Επίσης οδήγησε την εταιρεία σε νέες αγορές υπογράφοντας συνεργασίες για παροχή υπηρεσιών για Action Cameras (Go-Pρο), Electric Scooters (Segway) κλπ.    

Από όλες τις θέσεις ευθύνης του, ο στόχος του είναι να συμβάλλει ενεργά έτσι ώστε οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να χτίζουν μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες και τους προμηθευτές τους, να κερδίζουν συνεχώς την εμπιστοσύνη τους και να επιτυγχάνουν τους στρατηγικούς τους στόχους.

Συνεργάζεται επίσης με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) ως Εθελοντής Μέντορας στο πρόγραμμα  “Early Warning Europe” που έχει ως στόχο την υποστήριξη επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της κρίσης. Μέσω αυτού του ρόλου παρέχει τις επαγγελματικές γνώσεις και την εμπειρία του και συμβάλλει στην ανάπτυξη και υλοποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την παρακίνηση του επιχειρηματία για δράση και πραγματοποίηση των απαραίτητων αλλαγών.

Επίσης από το 2015 είναι Eθελοντής στο σύλλογο “Κοινωνία εν Δράσει”  ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή της Πετρούπολης, έχει ως στόχο τη στήριξη των συμπολιτών, που έχουν ανάγκη σε ψυχολογικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και βασίζει τη λειτουργία του στις αρχές της συλλογικότητας, του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τέλος, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics EEL και του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών ΕΙΠ.

Linked-in Profile